Vores historie går over 350 år tilbage

Skovsgård (Kirkerup Sogn, Vester Flakkebjerg Herred) var oprindeligt en hovedgård med højtliggende middelalderlig hovedbygning omgivet af grave og en lavere liggende avlsgård nær den middelalderlige kornvandmølle, Snogemølle.

Istandsat af Bagerimuseet.

Efter bageriets nedlæggelse 1973 blev bygningen istandsat af Bagerimuseet.

Møllen blev bygningsfredet

Møllen blev bygningsfredet i 1964. Den anvendes af Bagerimuseet til udstillingsformål og står overfor en omfattende restaurering i de kommende år.

Kgl bevilling til at bage hvedebrød,
Kgl bevilling til at bage hvedebrød

I 1851 fik kgl bevilling til at bage hvedebrød, og der blev bygget mod øst en bageribygning med stenovn, der har været rammen for virksomheden.

Ny hovedbygning til Skovsgård

En ny hovedbygning til Skovsgård blev i 1820 opført nær avlsgården.

Nedbrød man Skovsgårds gamle hovedbygning
Skovsgårds gamle hovedbygning nedrevet

1813 nedbrød man Skovsgårds gamle hovedbygning og opførte på voldstedet en anseelig hollandsk vindmølle (gallerihollænder) med underdel af grundmur og overdel af træ, tækket med spån.

Skovsgård solgt i 1804

Antvorskovske ryttergods solgt på auktion i 1775 og indgik herefter i det nye Gyldenholm

Skovsgård bliver opkøbt

Skovsgård blev 1670 opkøbt af kronen og sammen med det øvrige